Polsk statsejet lavpris flyselskab går konkurs

  Eurolot_Aarhus_Gdansk_Polen_flere_ruter_polennu

  I 2012 åbnede Eurolot en forbindelse mellem Gdansk og Aarhus, men trods stor tilslutning blev ruten lukket efter bare en sæson. Fra juni kan jyderne igen flyve direkte til Gdansk – nu fra Billund og med Wizz Air. Foto: Bjarne Jensen, polennu.dk.


  WARSZAWA: Det polske lavprisflyselskab Eurolot, der har Polen som hovedaktionær, går konkurs.


  Det statsejede lavpris flyselskab EuroLot går konkurs efter et par år med store økonomiske problemer.

  Udenlandsk satsning fejlet

  Selskabet blev etableret i 1996 til flyvninger mellem de store regionale lufthavne i Polen. I 2012 begyndte Eurolot med flyvninger til udenlandske regionale lufthavne, blandt andet mellem Aarhus og Gdansk.

  Eurolot har 38 ruter som nu indstilles eller overtages af andre flyselskaber.

  Stop for salg

  Eurolot har blokeret for bestillinger efter den 31. marts, og kunder der har købt biletter til afrejse senere, får pengene tilbage.

  Lukning var ventet

  – For to måneder siden analyserede vi forskellige muligheder om Eurolot s aktiviteter, siger Adam Ambrozik, der arbejder for Finansministeriet i Polen.

  – Vi har som ejere taget en nødvendig beslutning, siger han.

  Lukning trods optimisme

  Lukningen kommer, selv om selskabet i december meddelte, at ny omstruktureringer havde båret frugt. Ambrozik tilføjer, at der ikke har været nogen udsigter til at flyselskabet kunne blive rentabelt.

  300 medarbejdere

  Polen har en ejerandel på 62,1 procent af aktierne. Det ventes at LOT overtager de konkursramte fly. Eurolot har 300 medarbejdere.