Polsk triumf ved dansk speedway Grand Prix

niels_kristian_iversen_til_polen_polske_speedway_dansker_stal_gorzow

Polsk triump og dansk skuffelse ved Speedway Grand Prix i Horsens. Niels Kristian Iversen blev bedste dansker med en plads som nummer 13. Arkivfoto.

LÆS  Dansk speedwaykører får VM-chancer i Gorzow

HORSENS: Polen kørte med første og tredjepladsen ved det danske Speedway Grand Prix i Vestdanmark.

LÆS  Verdens største speedway arrangement til Esbjerg

Det danske Speedway Grand Prix endte med finalesejr til polakken Maciej Janowski, som også vandt samme sted sidste år. Russeren Emil Sayfutdinov blev nummer to, mens nummer et i kampen om VM, polakken Patryk Dudek, blev nummer tre, skriver Horsens Folkeblad.

Iversen bedste dansker

Den sidste finaledeltager var australieren Jason Doyle, som trods en brækket fod nåede finalen. Niels-Kristian Iversen var bedst placerede dansker med en beskeden 13. plads.

Stor sport

Speedway har været en stor sport i Polen i mange år – siden før Anden Verdenskrig, siger den polske tv-journalist Lukasz Benz til Horsens Folkeblad.

– Dengang var det vel næsten større end i dag. Det var i kommunist-tiden, hvor man kunne samle op imod 90.000 tilskuere til de store begivenheder. Det kan man ikke i dag, men der er stadig stor opmærksomhed om sporten, og presset på rytterne er stort. Det oplever man ikke på samme måde i Danmark og Sverige, siger han.

Gode forhold

Forholdene i Horsens er rigtig gode, siger Lukasz Benz til Horsens Folkeblad.

LÆS  Danmarks bedste til speedway kører i Gorzow

LÆS  Dansk speedwaykører får VM-chancer i Gorzow