Populært polsk universitetskor på turne i Danmark

SWOS universitetskor på besøg i Danmark. Her ses dirigent og initiativtager til koret Ewa Mackiewicz (th.) sammen med nogle af sine sangere efter lørdagens koncert. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

KØBENHAVN: Det polske SWPS-universitetskor fra Warszawa med 45 sangere er på besøg i Danmark. Søndag afsluttes turen med en kirkekoncert.


Det polske universitetskor fra det private SWPS-universitet i Warszawa, besøger Danmark i disse dage. Polakkerne kom til København fredag, og lørdag var der koncert med det 45 mand/kvinde store kor. Polennu.dk var med til koncerten i Musikhuset i København på Vesterbro, hvor også repræsentanter for Polens ambassade i København deltog.

Dansk-polsk samarbejde i alle oktaver

Det polske universitetskor – der er under ledelse af dirigent Ewa Mackiewicz – gav en enestående og nærmest fortryllende koncert i København Musikhus. Dirigenten er også initiativtager til koret helt tilbage i 2001. Efter deres optræden, kom det danske kammerkor Tourdion, som tidligere har optrådt sammen med universitetskoret i Warszawa, og fortsatte det høje niveau.

75 dansk-polske stemmer

Da den del af koncerten var slut, slog det polske og danske kor sig sammen. Nu var der pludselig 75 dygtige sangere, der lagde stemmer til i alle oktaver. En imponerende oplevelse. Den danske dirigent Per Rathje afsluttede dagens koncert med en kort tale og med tanke på den verserende krig i Ukraine. Herefter afsluttede det dansk-polske korsamarbejde med lørdagens sidste sang: O magnum mysterium af M. Lauridsen.

LINK: SWOS-universitetskor Warszawa

(Fortsættes under)

Universitetskor søndag i København

Søndag er det sidste chance i denne omgang, for at høre det polske universitetskor. Det sker søndag eftermiddag i Sankt Jakobs Kirken på Østerbro i København. Her optræder koret igen sammen med deres danske kolleger fra Kammerkoret Tourdion, som også har været arrangør af det polske kors ophold i Danmark.

Succesfyldt kor

Det polske universitetskor har til dato givet 186 koncerter, optrådt på 6 festivaler, deltaget i 21 konkurrencer og har 177 sange i repertoiret. Koret har optrådt i prestigefyldte koncertsale og kirker med forskellige trosretninger, blandt andet katolske, østlige ortodokse og evangeliske. De synger på flere sprog, herunder polsk, engelsk, fransk, tysk, svensk, russisk, lettisk, litauisk, hviderussisk, latin og det gamle kirkeslaviske sprog.

LINK: Koncert søndag den 28. april

SWOS universitetskor på besøg i Danmark. Her ses dirigent og initiativtager til koret Ewa Mackiewicz (th.) sammen med danske Per Rathje, der er dirigent for Kammerkoret Tourdions i Danmark. De er her omgivet af deres kormedlemmer under lørdagens koncert. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.
Chór Uniwersytetu SWPS || Ach śpij kochanie (Henryk Wars)