Polske byer er værter for stor LGBT-filmfestival

lgbt-parade-02
Der gennemføres flere og flere LGBT-demonstrationer i Polen, men ellers er der ikke meget positivt nyt om Polen og ”regnbue-pesten” i ny international rapport. Arkivfoto.

WARSZAWA: Otte byer i det vestlige Polen er i foråret værter for Central- og Østeuropas største LGBT-film festival. Mod øst er der LGBT-frie zoner.

LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

For 11. gang gennemføres LGBT-filmfestivalen. I år er det Polen der er vært for festivalen, der trækker et stort antal internationale filmkritikere i lighed med de kendte festivaler i Cannes og Berlin.

LGBT frie zoner

Filmfestivalen gennemføres på et tidspunkt, hvor det polske regeringsparti Lov og Retfærdigheds lokale politikere, har erklæret flere områder i det centrale og østlige Polen for LGBT-frie zoner. Lidt under en tredje af Polen, er erklæret som LGBT-frie zoner. Formanden for regeringspartiet Jaroslaw Kaczynski, har direkte givet LGBT-bevægelsen skylder for pædofili i den katolske kirke. En fremtræder biskop i Krakow har endda kaldt LGBT-bølgen for en ”regnbue-pest”.Men det er heller ikke byerne i det østlige Polen med de LGBT-frie zoner, der er værter for den anerkendte filmfestival.

Vest Polen

Det er derimod byerne i det vestlige og centrale Polen: Poznań, Wrocław, Kraków, Gdańsk, Katowice, Łódź, Bydgoszcz og Szczecin, der stiller biografer til rådighed for LGBT-festivalen. Festivalen løber fra 17. april til 26. maj.

LÆS MERE: Eksternt link: 11. LGBT Filmfestival (engelsk)

 

 

 

LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes