Polske festivaler med film, musik, kunst og riddere

Polske festivaler er ikke så udbredt herhjemme. Men sommeren byder på events indenfor musik, film, historie, religion, kunst og meget andet. Se den samlede oversigt i artiklen. Billedet er fra Open’er Festivalen – Polens største, der begynder i juni i nærheden af Gdansk. Foto: Open’er.

KØBENHAVN: Sommeren over er der mange spændende polske festivaler fordelt over hele landet. Læs om nogen af dem her.


Polen er åbenlyst et spændende land på mange måder, som flere og flere danskere også har opdaget. Aldrig har der været så mange flyruter og afgange mellem Danmark og Polen, end der er nu. Og verdens udfordringer, har også kastet et ekstra særligt lys på vores store naboland.

Men for mange er de talrige spændende polske festivaler ikke kendte. For Polen tilbyder faktisk året rundt – og ikke mindst i sommeren perioden – en lang række festivaler med et hav af temaer for enhver smag.

Polske festivaler hitter

Der er mange polske festivaler indenfor flere musikgenre, der er kunstoplevelser i mange variationer, der er film – indendørs og udendørs – og der er endda ridderfestivaler med autentiske rekonstruktioner af tidligere tiders kampe og slag. Vi omtaler nogle få af dem herunder, men klik her – eller på linket under – og se en samlet oversigt – måned for måned over festivaler i Polen. Og ikke mindst de mange der er i sommermånederne.

LINK: Årets festivaler i Polen

Polens største rockfestival

Den første store rockfestival – der bedst kan sammenlignes med den danske Roskilde-festival – er Open’er Festivalen i Gdynia, tæt ved Gdansk. Der er syv scener, 120 kunstnere og store internationale navne på plakaten. Festivalen har plads til 55.000 mennesker om dagen, og finder sted i Gdynia-Kosakowo lufthavnen. Arctic Monkeys, Lizzo og Kendrick Lamar er blandt årets navne.

(Fortsættes under)

LINK: Open’er Festival – 28. juni – 1. juli

Orgelmusik festival

I den smukke Oliwa bydel i Gdansk holdes der den årlige orgelmusikfestival. Det sker for 66. gang samme sted. En festival der tiltrækker de største internationale navne, i denne særlige musikgenre.

LINK: Orgelmusikfestival – 27. juni – 22. august

Verdens største jødiske kulturfestival

Verden største jødiske kulturfestival begynder den 28. juni i Krakow i byens jødiske kvarter Kazimierz. Den jødiske Kulturfestival i Krakow er en af de største og vigtigste af sin slags i verden. Den første festival fandt sted i 1988, trods stor modstand fra de daværende kommunistiske myndigheder, der var kontrolleret af Moskva. Festivalen har sit fokus på de to kulturer, jødisk og polsk.

LINK: Jødisk kulturfestival – 28. juni – 2. juli

Festival: Slaget ved Grundwald

Hvis man er til riddere og middelalder, så er det næsten et must at tage til Grundwald, og genoplive det historiske slag i 1410. Det var et af middelalderens største og mest betydningsfulde slag. Det ventes at 4.000 riddere og andre deltager i denne store årlige rekonstruktion. Den spektakulære opvisning inkluderer hundredvis af riddere, der mest af alt minder om karaktererne fra den populære tv-serie ”Game of Thrones”. Derfor henvender det store show sig ikke kun til historie-nørder, men også til folk der værdsætter et godt drama.

LINK: Grunwald 1410 – 12. – 16. juli

Festivaler for enhver

Vi har blot nævnt nogle af de festivaler man kan finde i Polen. Men der findes utallige og indenfor alle områder. Se dem her måned for måned:

LINK: Polske festivaler juni

LINK: Polske festivaler juli

LINK: Polske festivaler august

LINK: Polske festivaler september