Polske hoteller hæver priserne under EM 2012 i fodbold

hoteller_i_Polen_hæver_priser

Hotelejerne i Polen har hævet priserne for meget forud for EM 2012 i fodbold, siger flere eksperter. Foto: a.kartha


WARSZAWA: De polske hoteller har hævet priserne i forbindelse med EM 2012 i fodbold (EURO 2012). Nogle steder bliver priserne ti gange højere end i dag.


På den populære hjemmeside booking.com kan man allerede nu tjekke priserne på hotelværelser eller lejligheder i de polske EM 2012 fodbold-byer. Overnatninger i juni 2012 vil koste op til ti gange mere end i dag.

Hotelværelser ti gange dyrere

For et hotelværelse i Warszawa, der normalt koster 260 zloty, er priserne nu på mellem 1.500 og 7.990 zloty – skriver det førende polske dagblad Gazeta Wyborcza.

I Wroclaw koster det billigste værelse 500 zloty, og flere hoteller tilbyder overnatning for over 2.000 zloty.

Jo nærmere på centrum, jo dyrere

I Gdansk er hotellerne generelt dobbelt så dyre som normalt, mens de hoteller der ligger i nærheden af den gamle by har ganget priserne med ti.

Et værelse der normalt koster 330 zloty, koster helt op til 4.750 zloty pr. nat under EM 2012 i fodbold.

Et værelse for 9.500 zloty

I Sopot priserne er steget på samme måde. Kun i Gdynia bliver priserne på samme niveau, omkring 300 zloty.

Eksperterne er forvirrede

Eksperterne er forvirrede med de enorme forskelle på priserne. De anmoder nu hotelejerne, om at undersøge markedet, så prisniveauet tilpasses efterspørgslen.

De løber en stor risiko, fordi fodboldfans ikke er vant til at betale så høje priser for indkvartering, og derfor er klar til at flytte til en anden, mindre by i nærheden af EM 2012- byer for at spare penge, siger eksperterne.