Polske læger hjælper til i Cameroun

  Tandlæge_polen_stettin_dansker_dentour_polennu

  Tolv polske læger med forskellige kompetancer, er rejst til Cameroun for at give gratis operationer til borgerne i landet, der ellers ikke har adgang til sundhedsvæsenet. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk/MAJA G.


  KRAKOW: 12 polsk læger er rejst fra Krakow til Cameroun for at give gratis operationer til det nødlidende folk.


  Et hold læger fra Polen er på vej til Cameroun i Vestafrika for at tilbyde gratis operationer til landets befolkning.

  – 600 patienter vil blive tilbudt kirurgisk behandling, siger læge Andrzej Matyja fra Krakow.

  Ingen tilbud

  – Der er ingen gratis lægehjælp i Cameroun, og mange vil blive nægtet behandling og operationer, hvis ikke det var for den polske hjælp, siger Krakow-lægen.

  En af initiativtagerne til projektet, den camerounske-fødte kirurg George Kamtoh, der har studeret i Polen og arbejder i Krakow siger:

  Dråbe i havet

  – Vi er godt klar over, at vores hjælp kun er en dråbe i havet, men vi kan give nogen mennesker hvad der er vigtigst for ethvert menneske, sundhed. Jeg er meget glad for, at der er mennesker med et godt hjerte, der har valgt at tage med og arbejde i Cameroun, selv om de ikke har brug for det i deres professionelle karriere, siger Georg Kamtoh.

  Holdet tager selv medicin og medicinsk udstyr med samt skoletasker, T-shirts, kuglepenne og sportsudstyr til en lokal skole.

  Tredje mission

  Det er det tredje polske medicinske projekt i Cameroun. Under det første besøg i 2008 blev der gennemført 80 brok operationer, og igen i 2011 blev flere opereret for brok, og mange andre og langt mere komplicerede operationer, der blev gennemført af de polske læger.