Polske musikere spiller i København og Århus

adam-baldych-quartet

Adam Baldych er er ung, verdenskendt polsk violinist, som i år giver koncerter på jazzfestivaler i København og Århus. PR-foto.


KØBENHAVN: Polske jazzmusikere giver en række koncerter på jazzfestivaler i København og Århus i sommer.


Polske jazzmusikere som Leszek Mozdzer og Tomasz Stanko spiller på Copenhagen Jazz Festival 2013 (5-14. juli) og Århus Jazz Festival 2013 (13-20. juli).

Nyt album

Tomasz Stanko, der er en af verdens mest kendte jazz-trompetister, spiller i København sammen med sin New York Quartet. De vil underholde publikum med deres nyeste album Wislawa, som er en hyldest til den afdøde polske nobelpristager i litteratur Wislawa Szymborska. Pladen er en musikalsk fortolkning af forfatterens digte.

Polsk-svensk-dansk koncert

Leszek Mozdzer er internationalt anerkendt jazzmusiker og har flere gange givet koncerter i Danmark. Denne gang kan han opleves både i København og i Århus sammen med den svenske jazzbassist Lars Danielsson og den danske jazzsangerinde Cæcilie Norby. Musikerne vil spille musikstykker fra Norbys nyeste album Silent Ways, der inderholder sange af bl.a. Bob Dylan, Leonard Cohen og Tom Waitts.

Tradition og modernitet

Warsaw Village Band er symbolet på ung, intelligent østeuropæisk musik, der kombinerer tradition med moderne elementer. Orkesteret har rejst rund på landet i Polen for at opsøge den oprindelige folklore, før den blev glemt, og har kombineret den med rock og electronic til en smuk og varieret lyd med tre vokaler i front, skriver arrangørerne af Århus Jazz Festival om den polske jazzband, som vil give koncert på festivalen. Bandet vil også spille i København.

International blanding

Den unge, men allerede verdenskendte polske violinist, Adam Baldych vil i København spille sammen med den finske pianist Iiro Rantala, den tyske bassist Dieter Ilg og den danske trommeslager Morten Lund. ”Baldych og Rantala er noget af det mest interessante, europæisk jazz har at byde på lige nu, og med Morten Lund og Dieter Ilg som ankermænd er der lagt op til ægte europæisk jazz af bedste skuffe”, skriver arrangørerne af koncerter, som vil finde sted i Jazzhus Montmartre. Baldych vil ligeledes give koncert med sin polske kvartet i Århus.

Program i København

6. juli
21:00 Tomasz Stanko New York Quartet, Copenhagen Jazz House

12. juli
20:00 Cæcilie Norby med Leszek Możdżer og Lars Danielsson, DR Koncerthuset

12. og 13. juli
20:00 Bałdych/Rantala/Ilg/Lund: European Friends, Jazzhus Montmartre

Program i Århus

14. juli
20:00 Cæcilie Norby med Leszek Możdżer og Lars Danielsson, Musikhuset Aarhus

15. juli
21:00 Cæcilie Norby med Leszek Możdżer og Lars Danielsson, Maltfabrikken

17. juli
20:00 Adam Bałdych Quartet, Atlas

18. juli
20:00 Warsaw Village Band, Atlas

LÆS MERE
Eksternt link: Copenhagen Jazz Festivals hjemmeside

LÆS MERE
Eksternt link: Århus Jazz Festivals hjemmeside