Polske priser redder dansk hund

  mikko_operation_polen_hund

  Det er ikke kun tandlægeregninger der er meget billigere i Polen. Den danske hund Mikko af racen mini-Pinscher gennemførte en vellykket operation i Polen, og det kan have reddet livet for den lille hund. Privatfoto/Facebook.


  NYKØBING FALSTER: Udsigten til en dansk dyrlægeregning til en hund på 20.000 kroner, fik ung mand til at kigge efter polske priser i Polen.


  Hunden Mikko fra Nykøbing Falster var uheldig, og brækkede benet to steder under en gåtur ved den lokale fodboldbane, skriver Ekstra Bladet.

  20.000 i Danmark

  Hundens ejer, 20-årige Nikolaj Arming tog til dyrlæge med Mikko, og fik at vide at det ville koste 20.000 kroner at få Mikko på højkant igen. Men Nikolaj havde ikke 20.000 kroner, og var fortvivlet over situationen.

  Aflivning?

  – Jeg overvejede, om han skulle aflives, for jeg havde jo ikke pengene. Jeg var totalt magtesløs over at skulle stå i den situation. Min hund er jo som et familiemedlem, siger Nikolaj til Ekstra Bladet.

  Tag til Polen

  – Min far siger til mig, at den eneste udvej er at tage Mikko til en dyrlæge i Polen, fordi det er meget billigere. Jeg blev helt lettet over, at der var en løsning. Så det gjorde vi, siger Nikolaj.

  Undersøgelse dyre end operation

  Regningen hos dyrlægen i Danmark for tre røntgenbilleder, smertestillende og konsultation lyder på 2700 kroner. Nikolaj og hans kæreste betaler dyrlægen og får smertestillende med, som de kan give Mikko på den lange tur til Polen. De tager den første mulige færge og kører hen til klinikken. Operationen går godt – og prisforskellen er til at få øje på.

  1.500 kroner i Polen

  – Operationen kostede kun 1500 kroner. Det er jo helt vildt. Jeg endte med at betale i alt 6000 for hele turen inklusiv regningen, fortæller Nikolaj til Ekstra Bladet.

  Tag til Polen

  – Jeg ville ønske, at man kunne gøre noget for at hjælpe de hundeejere i Danmark, der ikke har råd til så dyr en operation. Lige nu kan jeg ikke se andre udveje end at tage til Polen, siger Nikolaj.

  LÆS MERE
  Ekstra Bladet: Aflivning eller 20.000 kroner i operation?