polen_soldater_islamisk_stat
Polske soldater er tilbage i Afghanistan efter årtiers tilstedeværelse. Denne gang er det for at sikre evakueringen i Kabul internationale lufthavn. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polske soldater er torsdag landet i Afghanistan for at sikre evakueringen i Kabul lufthavnen sammen med andre NATO-styrker.

LÆS  Polakker kæmpede også for frihed i Danmark

100 polske soldater er torsdag morgen sendt til Afghanistan for at støtte evakueringen af borgere i samarbejde med NATO. De er ankommet til den internationale lufthavn i Kabul, oplyser forsvarsministeriet i Warszawa torsdag middag.

NATO samarbejde

– Soldaternes ”eneste mål” er at samarbejde med andre NATO -styrker, for at sikre evakueringsindsatsen i Kabul lufthavn, siger Paweł Soloch fra præsidentens sikkerhedstjeneste.

Det var formelt en ordre fra præsident Andrzej Duda, der førte til at de cirka 100 polske soldater rejste til den Kabul torsdag morgen.

Fly fra Afghanistan

Det første polske fly fra Kabul i Afghanistan med evakuerede borgere, ankom onsdag aften til Warszawa. Men der var fortsat 90 der blev efterladt. Torsdag eftermiddag ankommer et fly, der kan tage dem med hjem til Warszawa.

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00

LINK: Endnu et fly er på vej fra Afghanistan (engelsk)

 

LÆS  USA overvejer at flytte soldater fra Polen til Rumænien

LÆS  Forsker: DR’s ’angrebsplan’ er ikke en angrebsplan