Polske udviklere af spil har stor international succes

  the_witcher_3_wild_hunt_prepare_for_impact

  Eventyruniverset i ”The Witcher” har fået mange fans over hele verden. Illustration: CD Project Red


  WARSZAWA: Polske spiludviklere har gennem de seneste 10 markeret sig med flere markante succeser


  Spiludviklere fra Polen har overrasket resten af spilverdenen. På et marked, der ellers er domineret af amerikanske og japanske udgivelser, har Polen i de sidste 10 år markeret sig med flere internationale succeser.

  CD Project fra Warszawa har været en af frontløberne i udviklingen. Firmaets udviklingsafdeling, CD Projesct Red, har blandt andet skabt en serie spil, som er baseret på den polske forfatter Andrzej Sapkowskis bøger. Han er også kendt som det polske svar på Tolkien.
  Bøgerne handler om Geralt. Han er en omrejsende monsterjæger eller ”wiedzmin” på polsk. I spillet er han blevet til ”The Witcher”. Spillene i serien er solgt i mere end 25 millioner eksemplarer. Sådan en succesbølge ville de fleste spilfirmaer ride videre på, men efter det tredje spil ”Wild hunt”, meldte CD Project ud, at nu ville der ikke komme flere Witcher-spil.

  Succesrige og roste spil

  Chefredaktør fra spilsiden Gamereactor.dk, Magnus Groth-Andersen, mener, at den beslutning siger meget om CD Project Red.
  ”Det er en del af grunden til, de får så meget kærlighed fra fansene. De er en dark horse, det har de altid været”, siger i en artikel, som Det Danske Kulturinstitut har udgivet.
  CD Projekt Red er et fyrtårn for den polske spilindustri. Men de er langt fra de eneste der nyder stor succes og anerkendelse. Techland, der bl.a. har produceret de to populære zombiespil Dead Island og Dying Light, er et andet af de store.
  Desuden nævner artiklen selskaber som CI Games, 11 Bit Studios, The Astronauts, Flying Wild Hog, der alle har udgivet succesrige og anmelderroste spil.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Det Danske Kulturinstitut