Polske universiteter tiltrækker flere udenlandske studerende

  warszawa_universitet_indgang_3

  Universitetet i Warszawa og andre højere læreanstalter i Polen er blevet attraktive for udenlandske studerende. Foto: Bjarne Jensen, polennu.dk


  HAMBORG: Flere udlændinge søger til Polen for at studere. En af årsagerne er de lave omkostninger


  I løbet af ti år er antallet af udenlandske studerende i Polen steget fra 12.000 til mere end 65.000. Det fremgår af den årlige rapport fra portalen study.eu.

  En af forklaringerne på stigningen er, at omfanget af studier, som man kan gennemføre på engelsk, er steget i Polen.

  Rapporten opgør hvilke europæiske lande, der er mest attraktive for udenlandske studerende. Landene bliver bedømt på kriterierne ”Uddannelse”, ”Liv og karriere” og ”Omkostninger”.

  Polen er billigst

  Samlet set kommer Polen ind på en 10. plads blandt de 30 europæiske lande i undersøgelsen. På et af kriterierne ligger Polen helt i top. Når det gælder omkostninger, er det billigere for en udlænding at studere i Polen end i noget andet land.

  Når man lægger leveomkostninger, husleje og den gennemsnitlige brugerbetaling på uddannelsen sammen, ender resultatet på omkring 7.000 euro (ca. 52.000 dkr.) om året i Polen. I det dyreste land, Letland, løber de samlede, årlige omkostninger for en udenlandsk studerende op i 10.000 euro (74.500 dkr.).

  Målt samlet på alle tre kriterier ligger Tyskland øverst på listen, mens Storbritannien kommer ind som nummer 2 og Frankrig på tredjepladsen.