Popkoncert udløser massive protester i Polen

  Madonnas_koncertplaner_giver_ballade_i_Polen

  Madonnas ‘Ticky and Sweet-turne’ besøger en lang række europæiske storbyer i løbet af sommeren. 11. august er der koncert i København – i Polen den 15.august, hvis ikke koncerten flyttes på grund af den hellige Sorte Madonna og Jomfru Marias Himmelfart.


  WARSZAWA: Planlagt koncert med den amerikanske popstjerne Madonna den 15. august har udløst religiøs vrede og protester.


  Hvert år, den 15. august, samles tusindvis af polske og udenlandske katolske pilgrimme i byen Jelenia Gora for at tilbede ‘Den sorte Madonna’ og Jomfru Marias Himmelfart.

  I år er der planlagt koncert med den amerikanske popstjerne, Madonna, i Warszawa netop den 15. august.

  Vrede katolikker

  Sammanfaldet har skabt vrede i katolske kredse i Polen.

  – Madonna kan ikke synge på den dag, hvor vi fejrer den velsignede Jomfru Marias Himmelfart. Vi vil gøre alt for at forhindre, at denne skandale finder sted, siger Marian Bruzinski, der sidder i regionalforsamlingen i Mazowiecki til Polsk Radio.

  Initiativet til protesterne kommer fra Krzysztof Zagozda fra det katolske samfund Unum Principum. Han mener, at koncerten med fuldt overlæg er placeret på den katolske helligdag for at skabe ekstra opmærksomhed om koncerten.

  Find ansvarlig

  Fader Stanislaw Malkowski, en kendt og respekteret Solidarnosc-præst opfordrer til, at det bliver afklaret, hvem der er ansvalig for, at koncerten finder sted på den dag.

  – Kirken og hele nationen bør protestere højlydt, siger han.

  Aflysning eller blokade

  Marian Bruzinski og flere med ham, har iværksat en underskriftindsamling til fordel for en aflysning, og koncertens polske sponsorer er blevet opfordret til at boykotte arrangementet, hvis ikke det flyttes.

  – Hvis koncerten bliver gennemført alligevel, vil vi blokere den på alle andre tænkelig måde, slutter Bruzinski.