Præsidenten er Polens mest troværdige politiker

  Polens_præsident_Bronislaw_Komorowski_i_Davos_sammen_med_Helle_Thorning-Schmidt_polennu

  Polens præsident Bronislaw Komorowski, der er den mest troværdige politiker i Polen lige nu, her i Davos sammen med den danske statsminister og EU-formand, Helle Thorning-Schmidt. Foto: Wojciech Grzedzinski, Præsidentens kontor.


  WARSZAWA: Den polske præsident er suverænt i top, når det gælder troværdighed blandt politikere i Polen. Statsministeren er kun på en fjerde plads.


  Præsident Bronislaw Komorowski er fortsat den mest troværdige polske politiker, mener polakkerne i en ny måling.

  Tre ud af fire

  Undersøgelsen, som blev gennemført af Polens Public Opinion Research Center (CBO), viser, at 73 procent af befolkningen i Polen, mener at præsidenten er den mest troværdige politiker.

  Støtteparti nummer to

  52 procent af polakkerne, peger på vicestatsminister Waldemar Pawlak, det er formand for det Polske Bondeparti (PSL). Partiet er støtteparti for Borgernes Platform (PO) og de udgør tilsammen regeringen.

  På tredjepladsen kommer udenrigsminister Radoslaw Sikorski med 51 procent, mens den polske statsminister Donald Tusk kun opnår en fjerdeplads med 49 procent.

  Ikke troværdig

  I den modsatte ende, altså den mest utroværdige politikere, er oppositionslederen Jaroslaw Kaczynski topscorer med 55 procent. Han er formand for Lov og Retfærdighedspartiet (PiS).

  Med hensyn til negative ranking, erklærede 55 procent af de adspurgte, at de ikke har tillid til lederen af det konservative Lov og Retfærdighed parti (PiS), Jaroslaw Kaczynski. Zbigniew Ziobro, der er leder af Solidaritet Polen (SP), en udbrydergruppe fra PiS, får den negative stempel fra 40 procent af polakkerne.

  39 procent af polakkerne mener, at partiformand Janusz Palikot, der er leder af det nye liberale parti Palikot-bevægelsen, en udbryder fra PO, er den mest utroværdige politiker.

  Målingen blev gennemført mellem den 5. og 11. januar 2012.