jaroslawwalesaep2019polennu
WARSZAWA: Hvis der er valg til Europa-Parlamentet i dag, ville den nye Europa-liste få et lille forspring ned til regeringspartiet, viser ny måling.
LÆS  Polakker i top når der skal scores i Europa


En ny meningsmåling viser næste dødt løb mellem den næste samlede opposition Europa-listen, og regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS). Regeringspartiet står til 33 procents opbakning, mens den nye Europa-liste står til 35 procent. Det viser en Kantar Milward måling.

Fire kommer ind

Det nye parti Forår, som den tidligere borgmester og homo-aktivist Robert Biedron står bag, får ifølge målingen 11 procent. Kukiz ’15 kommer også i det europæiske parlament ifølge målingen med 7 procent. Ingen andre partier kommer over spærregrænsen på 5 procent, og på 8 procent for fælleslister som Europa-listen.

Topkandidater

Den tidligere statsminister Beata Szydlo stiller op for regeringspartiet, mens tidligere parlamentsformand og præsident Bronislaw Komorowski og tidligere parlamentsformand, udenrigsminister og forsvarsminister, Radek Sikorski stiller op for Europa-listen.

Præsident søn

Listen tæller også tidligere præsident Lech Walesas søn, Jaroslaw, der i dag er medlem af EP for Borgernes Platform (PO), som er det parti EU-præsident Donald Tusk var formand for da han var statsminister.

LÆS  Første exit poll fra valget til Europa-Parlamentet i Polen
LÆS  Dom: Polen har overtrådt menneskerettigheder