Regeringspartiet overhalet af ny Europa-venlig liste

jaroslawwalesaep2019polennu

Den nydannede Europa-liste, som består af fem oppositionspartier, har blandt andet genopstillet de nuværende medlemmer Janusz Lewandowski fra Lublin, og Jaroslaw Walesa fra Gdansk, der er søn af Polens eneste Nobel Fredspris modtager. Privatfoto.


WARSZAWA: Hvis der er valg til Europa-Parlamentet i dag, ville den nye Europa-liste få et lille forspring ned til regeringspartiet, viser ny måling.


En ny meningsmåling viser næste dødt løb mellem den næste samlede opposition Europa-listen, og regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS). Regeringspartiet står til 33 procents opbakning, mens den nye Europa-liste står til 35 procent. Det viser en Kantar Milward måling.

Fire kommer ind

Det nye parti Forår, som den tidligere borgmester og homo-aktivist Robert Biedron står bag, får ifølge målingen 11 procent. Kukiz ’15 kommer også i det europæiske parlament ifølge målingen med 7 procent. Ingen andre partier kommer over spærregrænsen på 5 procent, og på 8 procent for fælleslister som Europa-listen.

Topkandidater

Den tidligere statsminister Beata Szydlo stiller op for regeringspartiet, mens tidligere parlamentsformand og præsident Bronislaw Komorowski og tidligere parlamentsformand, udenrigsminister og forsvarsminister, Radek Sikorski stiller op for Europa-listen.

Præsident søn

Listen tæller også tidligere præsident Lech Walesas søn, Jaroslaw, der i dag er medlem af EP for Borgernes Platform (PO), som er det parti EU-præsident Donald Tusk var formand for da han var statsminister.