tu_95_russisk_bombe_fly_atomvaaben
Det polske regerings-kontrollerede institut for national erindring (IPN) står bag de tvivlsomme informationer, som Berlingske Tidende har viderebragt på forsiden lørdag, om atomangreb på Danmark. Det er samme institut, og deres forskning, der beskyldes for at være et vigtigt instrument for Kaczynski regeringens hetz og klapjagt på politiske modstandere og gamle fjender. På billedet ses et russisk bombefly. Arkivfoto.

VILNIUS: NATO-fly har 18 gange i sidste uge afvist russiske fly, der har optrappet provokationerne ved grænserne til de baltiske lande.

LÆS  Strejken der rystede kommunismen og Sovjetunionen


NATO-jagerfly der patruljerer i luftrummet over de baltiske lande, har 18 gange i sidste uge afvist identificere russiske krigsfly ved Østersøen. Det oplyser Litauens Forsvarsministerium

Hovedparten af de russiske fly havde deres transponder slukket, hvilket gjorde at de ikke umiddelbart kunne identificeres. De fleste af de russiske fly svarede heller ikke på henvendelser.

Polske fly

NATO-fly patruljerer fast i luftrummet over Litauen, Letland og Estland. De tre lande har ikke selv jagerfly, så NATO har fået Spanien og Polen til at stå for denne opgave. Spanierne har base i Estland, mens polakkerne har F16 fly med base i Litauen.

LÆS  Polen indkalder ambassadør efter falske nyheder