Rusland har øget provokationerne i de baltiske lande

tu_95_russisk_bombe_fly_atomvaaben
Det polske regerings-kontrollerede institut for national erindring (IPN) står bag de tvivlsomme informationer, som Berlingske Tidende har viderebragt på forsiden lørdag, om atomangreb på Danmark. Det er samme institut, og deres forskning, der beskyldes for at være et vigtigt instrument for Kaczynski regeringens hetz og klapjagt på politiske modstandere og gamle fjender. På billedet ses et russisk bombefly. Arkivfoto.

Russerne har skruet op for aktiviteterne i luftrummet over de tre baltiske lande, og provokationerne overfor NATO-alliancen med blandt andet bombefly og andre krigs fly. Som modtræk sender NATO F16 fly i luften for at afvise russernes drillerier. I september holder Rusland en af sine største øvelser i nyere tid, der går ud på at komme til Kaliningrad fra Hviderusland. Det kan kun ske gennem de to NATO-lande Polen eller Litauen. Arkivfoto.


VILNIUS: NATO-fly har 18 gange i sidste uge afvist russiske fly, der har optrappet provokationerne ved grænserne til de baltiske lande.


NATO-jagerfly der patruljerer i luftrummet over de baltiske lande, har 18 gange i sidste uge afvist identificere russiske krigsfly ved Østersøen. Det oplyser Litauens Forsvarsministerium

Hovedparten af de russiske fly havde deres transponder slukket, hvilket gjorde at de ikke umiddelbart kunne identificeres. De fleste af de russiske fly svarede heller ikke på henvendelser.

Polske fly

NATO-fly patruljerer fast i luftrummet over Litauen, Letland og Estland. De tre lande har ikke selv jagerfly, så NATO har fået Spanien og Polen til at stå for denne opgave. Spanierne har base i Estland, mens polakkerne har F16 fly med base i Litauen.