Rusland truer Danmark med atom-missiler

  putin_truer_danmark_med_atommissiler_polennu

  Ruslands præsident Vladimir Putin har bedt sin ambassadør i Danmark, om at advare med atom-missiler mod Danmark, hvis danskerne tilslutter sig NATO’s missilskjold. Foto: Armenian Press.


  KØBENHAVN: Rusland truer nu direkte Danmark med angreb med atom-missiler, hvis Danmark tilslutter sig et amerikansk missilforsvar.


  Ruslands ambassadør i Danmark, Mikhail Vanin, advarer nu direkte Danmark mod at gå med i et amerikansk missilforsvar. Det gør han i et indlæg i Jyllands-Posten lørdag. Danmarks udenrigsminister Martin Lidegaard kalder advarslen for “uacceptabel.”

  Debatindlæg lørdag

  I et debatindlæg i Jyllands-Posten advarer den russiske ambassadør imod, at Danmark kan blive et nyt mål for et russisk atomangreb, hvis Danmark tilslutter sig NATOs missilforsvar. Putins ambassadør skriver:

  Mål for russiske atommissiler

  – Jeg tror ikke, at danskerne helt forstår konsekvenserne af, hvad der sker, hvis Danmark tilslutter sig det amerikansk-styrede missilforsvar. Sker det, bliver danske krigsskibe mål for russiske atommissiler.

  Mister penge og sikkerhed

  Ambassadøren understreger endvidere, at en beslutning fra dansk side om at tilslutte sig NATOs missilforsvar vil betyde et mindre fredeligt forhold til Rusland. Han understreger, at Danmark vil miste penge og sikkerhed, samt at Rusland ejer missiler, der med garanti kan gennemtrænge det fremtidige globale missile forsvarssystem.

  PR-krig

  Ifølge tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V), så er advarslen en del af Ruslands propaganda.

  – Det er jo et led i hele den propaganda og trusselsoffensiv, som Putin har sat gang i, så det kan ikke komme som nogen særlig overraskelse, siger Uffe Ellemann-Jensen til TV 2.

  Alvorlig trussel

  Til spørgsmålet om Danmark skal føle sig truet over den russiske advarsel, er svaret fra den tidligere udenrigsminister klart – ja:

  – Selvfølgelig skal vi det. Jeg vil minde om, at det danske forsvar i dag er indrettet efter forudsætningen om, at der ikke i overskuelig fremtid vil være trusler i nærområdet. Så når der kommer sådan en melding her, så er det jo en klar besked til dem inde på Christiansborg om, at nu skal vi altså have en ny forsvarskommission, så vi kan prøve at få indrettet vores forsvar efter den nye situation, siger Uffe Ellemann-Jensen til TV 2 og fortsætter:

  Aktive forberedelser

  – Når de samtidig holder den gigantiske øvelse, der er i fuld gang i øjeblikket op mod Arktis, ind mod Sverige, Norge og Ukraine, hvor de træner anvendelse af atomvåben i en konfrontation mod Nato, så har vi altså ikke råd til at tro, at det er teatertorden, siger han.

  – VI skal være parate til at stoppe det, siger tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen til TV2.

  Udtalelse vækker forargelse

  – Det er en vanvittig udtalelse, at Danmark skulle være et mål for russiske missiler. Hans udtalelse bygger på en præmis om, at der skulle udbryde en krig, og så vil Danmark som medlem af NATO alligevel være et mål, siger Holger K. Nielsen der er SF’s forsvarsordfører. Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, er bekymret for forholdet til Rusland:

  – Denne melding gør det endnu mere aktuelt at se på, hvordan truslerne er i forhold til Danmark.