Rusland vil alligevel gerne sende gas til Polen

Gas til Polen
Nordstream-gasledningen i Østersøen er ude af drift. Rusland tilbyder nu at sende gas til Polen igen. Russerne lukkede ellers for gassen i foråret, da Polen nægtede at betale i rubler. Arkivfoto.

MOSKVA: Ruslands vicestatsminister tilbyder, at der igen kan sendes gas til Polen og andre europæiske lande. Polen har ikke brug for gassen.


Rusland har meddelt, at man igen er klar til igen at sende gas til Polen og andre lande i Europa gennem Jamal-rørledningen. Det siger den russiske vicestatsminister, Alexander Novak, til det regeringskontrollerede russiske nyhedsbureau TASS.

– Det europæiske marked er fortsat relevant, da manglen på gas fortsætter. Og vi har alle muligheder for at genoptage leverancerne, siger Nowak.

Lukkede for gas til Polen

Rusland lukkede ellers for gassen til Europa og Polen via Jamal-ledning i foråret. Det skyldtes, at Polen nægtede at betale for gassen i rubler, som russerne krævede efter at have indledt en ny krig mod Ukraine den 24. februar i år.

Polen har længe forberedt sig på det scenarie, at russerne kunne lukke for gas til Polen. Derfor har polakkerne sikret sig energi gennem andre løsninger. Forslaget fra Moskva vurderes flere steder i Polen, som et nyt forsøg på at skabe splittelse i EU, ikke mindst fordi energipriserne eksploderer i Europa.

Sammenholdet i EU mod Rusland sættes på endnu en prøve. Der er foreløbig ingen reaktioner fra EU, der har gennemført den niende sanktionsrunde mod Rusland på grund af angrebet på Ukraine.

LINK: Gazprom

Støt polennu.dk og få mere viden

 

Vil du også gerne have flere nyheder fra Polen på dansk?

Så kan du støtte os med et lille bidrag.
Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb.

Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.