Russisk agent anholdt af grænsepolitiet

  abw_politi_special_styrker_polen_polsk
  Ni person er anholdt for at lave sabotage for Rusland, siger Donald Tusk og tilføjer, at der ikke er fuld kontrol over situationen. Tirsdag nedsættes en særlig kommission, der skal overvåge den russiske indflydelse og påvirkning af Polen. Donald Tusk vil også have en europæisk jernkuppel. Arkivfoto.

  De polske myndigheder har anholdt en russer, og givet fire andre indrejseforbud til Polen for at organisere grupper i landet som led i informations- og hybridkrigen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: En russisk kvinde der har forbud mod at rejse ind i Polen er anholdt af det polske grænsepoliti. Fire andre har fået indrejseforbud.


  Grænsepolitiet har anholdt en russisk kvinde, der har indrejseforbud efter at have organiseret grupper i Polen som led i den russiske informations krig mod Polen, skriver IAR.

  Dobbelt statsborger

  Kvinden, Anastazja Z – der er statsborger i Rusland og Cypern, blev anholdt sammen med fire andre. De var på vej til Polen for at lave et netværk der skal udfordre den polske regerings historiefortælling, og ”erstatte den med en russisk fortælling”, oplyser en talsmand for sikkerhedstjenesten.

  En talsmand for sikkerhedstjenester advarede om, at Rusland forsøgte at destabilisere det polske samfund og politik.