Russiske rockere på Røde Hær-træf til Berlin via Polen

  putin_og_leder_af_motorcykel_klub

  Ruslands præsident Vladimir Putin sammen med sin ven Alexander Zaldostanov, der er leder af rockergruppen Nattens Ulve, der følger i den Røde Hærs spor under Anden Verdenskrig fra Moskva til Berlin. Foto: Euromaidan Press.


  WARSZAWA: De russiske rockere Nattens Ulve markerer Anden Verdenskrigs afslutning med en tur fra Moskva via Polen til Berlin, som den Røde Hær.


  Den russiske motorcykelklub, Nattens Ulves, der er nationalistiske russere, kendt for anti-jødiske aktiviteter og aktioner mod homoseksuelle, kører nu på en provokations biker-tur fra Moskva til Berlin.

  Røde Hærs vej

  Turen begynder efter planen i Moskva den 25. april og forsætter til Berlin via Minsk og Brest i Hviderusland, Wroclaw i Polen, Brno i Tjekket, Bratislava i Slovakiet, Wien i Østrig, München i Tyskland og derefter til Tjekkiet til Prag, Torgau og Karlshorst i Tyskland. Ruten følger de slag, som den Røde Hær udkæmpede mod tyskerne på vejen mod befrielsen af Berlin.

  Blomster i Berlin

  Målet med turen er at nå Berlin den 9. maj, og ligge blomster ved monumentet for de faldne russiske soldater fra den Røde Hær, der befriede Berlin. Om russerne vil deltage i andre festlighederne i anledning af 70 året for Anden Verdenskrigs afslutning er uoplyst.

  Moddemonstrationer

  Meddelelsen om turen har vakt forargelse mange steder i Europa, og ikke mindst i de lande der bliver berørt af optoget. I flere lande er der gået modkampagner i gang under sloganet ”Nej til Putins engle” og grupper mener, at de russiske bøller skal forbydes adgang til EU-området.

  Ifølge det ukrainske Euromaidan Press er Nattens Ulve ikke bare på Krim, men også i Donbas, hvor de dræber og stjæler i byerne under russisk kontrol.

  5.000 medlemmer

  Rockergruppen, der består af 5.000 medlemmer, er den ældste klub i Rusland, og blev dannet i perestrojka perioden lige før Sovjetunionens kollaps.

  Ven af Putin

  Gruppen har i dag tætte forbindelser til Vladimir Putin. Gruppens leder Alexander Zaldostanov er en personlig ven af Putin. Nattens Ulve har støttet annekteringen af Krim halvøen, og optrådte i august på russiske stats-tv med et show fra flådebyen Sevastopol på Krim.

  Nattens Ulve fejrer særlige russiske mærkedage. Den 4. november fejrer de en opstand i Moskva mod de polsk-litauiske styrker i 1612.