SAS lukker flyrute fra København til Lodz

SAS_København_Lodz_Polen_polennu

SAS lukker nu ruten mellem København og Lodz. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


KØBENHAVN: Selv om SAS har oprustet antallet af afgange til Polen, lukker selskabet nu ruten mellem København og Lodz.


Passagertallet på ruten fra København til Lodz er ikke stort nok til at skabe rentabilitet for SAS. Det skandinaviske flyselskab lukker ruten midt i vintertrafikprogrammet, skriver businesstravellerdenmark.com.

4 februar

Selvom SAS betragter Polen som en del af selskabets udvidede hjemmemarked, har det hidtil været svært at vinde fodfæste på nye regionale ruter fra Københavns Lufthavn. Således må SAS midt i vintertrafikprogrammet lukke ruten til Lodz, hvor der flyves sidste gang den 4. februar.

15 måneder

Dermed fik Lodz-ruten blot 15 måneders levetid i SAS-netværket, idet ruten blev etableret den 29. oktober 2012. Et forvarsel om den kommende lukning kunne allerede spores, da SAS valgte at reducere fra seks til to ugentlige rundture i perioden fra 6. januar til 28. februar. Men nu er tålmodigheden tilsyneladende sluppet op.

– Vi har i dag været nødt til lukke for salg på ruten, da den ikke har været eftertragtet nok til at vi kunne beholde den i trafikprogrammet, siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark.

Ruten har hidtil været opereret af et CRJ200-fly fra Cimber A/S med plads til 50 passagerer.

Svært marked

Potentialet i Polen er stort, men tilsyneladende er det et svært marked for SAS at ekspandere på, når det handler om at udvide med nye destinationer.

Fire ruter til Polen

Når SAS har fløjet den sidste afgang til Lodz vil der være fire polske destinationer tilbage i rutenetværket. Der er tale om flyforbindelser fra København til hovedstaden Warszawa samt til Gdansk, Wroclaw og Poznan.