Selskab bag Lech Walesa film sender penge retur

  Robert_Wieckiewicz_som_Lech_Walesa_i_film_om_Solidarnosc_Polen_polennu

  Billede fra Wajdas kommende film om Lech Walesa og Solidarnosc. Den polske skuespiller Robert Wieckiewicz spiller rollen som Lech Walesa i filmen. Foto: Marcin Makowski.


  GDANSK: Filmselskabet bag den nye Lech Walesa film, sender nu sponsorpenge tilbage til det skandaleramte Amber Gold.


  Akson Studio, der er produktionsselskabet bag den nye Lech Walesa film, har sendt 3 millioner zloty retur til konkursboet efter det skandaleramte Amber Gold. Det bekræfter filmselskabet, der efter skandalen ikke vil tage imod sponsoratet.

  Tab på 393 millioner

  Pengene fra Amber Gold kommer fra svindel, og derfor har filmselskabet sendt sponsorpengene tilbage. Direktøren for Amber Gold blev anholdt den 30. august for omfattende fusk, for delt på seks tiltaler.

  Amber Gold er mødt med krav fra investorer, kreditorer og indskydere på i alt 393 millioner zloty.

  Kun en del

  En talsmand for Akson Studio siger, at sponsor-bidraget fra Amber Gold kun udgjorde en del af filmens samlede budget, der er på 19 millioner zloty.

  Ny sponsor

  – Vi er aktuelt i kontakt med nye potentielle sponsorer og investorer, og vi håber, at vi ved udgangen af året kan præsentere en ny sponsor, siger Katarzyna Sikorska til det polske nyhedsbureau PAP.

  Mesterinstruktør

  Filmen, der handler om Lech Walesa og den første frie fagforening i Østeuropa under kommunismen, Solidarnosc, bliver instrueret af den polske mesterinstruktør Andrzej Wajda.

  Det ventes at Lech Walesa filmen får premiere i oktober 2013.