Skolestarten bekymrer mange lærer og forældre

boern_skole_polen_gdansk_polennu
Børn og unge har første skoledag i dag. Blandt forældre og lærer er der stor utryghed på grund af corona-truslen, og mange forventer højere smittetal i Polen på baggrund af skolestarten. Foto: Maja GIannoccaro.

WARSZAWA: Cirka 4,5 millioner børn og unge begynder undervisningen igen, efter et halvt år med fjernundervisning i Polen.

LÆS  Corona tal fra Polen: 76 smittede polakker

Skoleåret i Polen begynder i dag. Cirka 4,5 million børn og unge er indkaldt til skolestarten. Mange forældre og lærere er bekymrede. Utrygheden gælder naturligvis corona-truslen, sanitetsregler og hvordan man vil undgå yderligere smitte spredning. Og hvad nu hvis der opstår en smitte på skolerne, spørger mange bekymrede forældre på dagen for årets skolestart.

Gule og røde områder

Men forældrene har intet andet valg, end at sende deres børn i skole. De polske myndighederne har besluttet sig for, at fjernundervisningen er slut. Dog er der undtagelser i 19 ud af 380 skoledistrikter. Det er de områder der er udråbt som røde og gule corona-zoner. Her skal man følge de lokale restriktioner.

Ingen masker i undervisning

Hvis et barn eller en ung har sygdomssymptomer eller høj temperatur, så skal ved kommende blive hjemme. Der er ikke krav om masker i undervisningen, men det er der ved ophold i fællesarealer, f.eks. skolegårde og gangarealer. Det er de enkelte skoler der skal sikre værnemidler og håndsprit til eleverne.

I tilfælde af, at der konstateres smitte, kan de enkelte skoler beslutte at lukke ned i kortere eller længere perioder, for at hindre yderligere smittespredning.

 

LÆS  Corona tal fra Polen: 18.550 smittede polakker

LÆS  Corona tal fra Polen: 333 døde polakker