Polens_statsminister_Donald_Tusk_donerer_fodbold_trøje_til_velgørenhed

WARSZAWA: Polens største velgørenheds indsamling gennemføres i denne weekend med blandt andet 450 gratis koncerter.

LÆS  Polsk angriber fra Milan til Berlin


Polens største velgørenheds indsamling Det Store Juleorkester gennemføres denne weekend over hele landet. I år er det 22. gang, at den store indsamling løber af stablen og kulminerer med en række koncerter og happenings over hele Polen en weekend i januar.

Årets pengeindsamling går til at købe specielt nødhjælps-udstyr til børn og til at sikre ældre en værdig omsorg.

450 orkestre

Over 450 orkestre har meldt sig til at spille gratis koncerter denne weekend, fordelt over hele Polen. Koncerterne spilles blandt andet i Kulturpaladset i Warszawa og på torvet i Krakow.

Foruden koncerter spilles en række sports kampe med gratis entre, og mange museer giver gratis adgang til gæster, der er prydet med det røde hjerteformede klistermærke, som man får, når man donerer penge til indsamlingen.

Statsminister donerer fodboldtrøje

I år har Polens statsminister Donald Tusk doneret en fodbold-trøje til dagens auktion. Trøjen er signeret af Arsenal-anføreren Robin van Persie, før han skiftede til Manchester United.

Tusk fik trøjen foræret af Storbritanniens statsminister David Cameron som en tak for Polens støtte under en svær situation for nogle år siden, siger Tusk på statsministeriets hjemmeside.

LÆS  Polsk angriber fra Milan til Berlin