Statsminister: Polens corona indsats har været effektiv

Polens statsminister Mateusz Morawiecki roste landets corona-indsats, og fortalte til den amerikanske nyhedskanal CNN, at den frygtede virus kommer fra de vestlige EU-lande. Foto: CNN.

WARSZAWA: Polens statsminister siger at corona-smitten kommer fra det vestlige EU, mens polakkerne torsdag fik tilsagn om leverancer af corona-udstyr fra Kina.


– Vi var det første land i Europa, der indførte de sanitære grænsekontroller, og det har hjulpet os med at bremse tilgangen af ​​nye tilfælde i Polen, siger statsminister Mateusz Morawiecki til den amerikanske nyhedskanal CNN. (Se tv-klip nederst på siden)

Mens man i andre lande – blandt andet i Danmark – afventer effekten af indsatsen mod corona-virus, så forholder det sig anderledes i Polen. Det siger i al fald den polske regeringsleder.

– De foranstaltninger der er truffet i Polen for at begrænse udbredelse af carona-virus, er ganske effektive, siger han til CNN. Han underbygger påstanden med, at antallet af corona-infektioner i Polen er lavere end i andre lande i Europa.

Corona fra vestlige lande i EU

– Vi har lukket grænserne, fordi de fleste tilfælde af infektioner kommer fra udlandet.

– Vi ved, at de fleste tilfælde kommer fra udlandet; fra Italien, Spanien og andre lande i den vestlige del af Den Europæiske Union, siger statsministeren.

Den frygtede corona-virus kommer oprindeligt fra et område i Kina.

Corona udstyr fra Kina til Polen

Og netop Kina, sender nu: 10.000 test for corona-infektion, 20.000 ansigtsmasker, 5.000 beskyttelsesdragter, 5.000 special briller, 10.000 handsker til engangsbrug og 10.000 omslag til fodtøj.

Aftalen om carona-udstyret fra Kina til Polen er aftalt mellem Polens udenrigsminister Jacek Czaputowicz og den kinesiske ambassadør i Warszawa, Liu Guangyuan, skriver den polske regerings hjemmeside.

Polish Prime Minister speaks to CNN about coronavirus crisis