Store oversvømmelser i den sydlige del af Polen

    Krakow og andre byer i den sydlige del af Polen er oversvømmet. Floden Wisla er gået over sine bredder, og massive regnmasser forværrer situationen. Arkivfoto.


    KRAKOW: Tre er druknet og mange andre polakker er evakueret efter skybrud og oversvømmelser i det sydlige Polen. Wisla er gået over sine bredder.


    I går erklærede borgmesteren i Krakow, Jacek Majchrowski, byen i undtagelsestilstand. Floden Wisla, der deler byen er gået over sine bredder.

    Fortsat kraftig regn i området forværrer situationen.

    Forhøjet vandstand

    Allerede i weekenden blev der varslet forhøjet vandstand, da de fleste byer omkring Wisla i den sydlige del af Polen blev ramt af oversvømmelser.

    Mange polakker er evakueret fra deres hjem langs flodens bredder, og foreløbig er tre druknet i vandmasserne. Mandag morgen var Wisla i Krakow 74 cm over den maksimale grænse for vandstanden.

    Længere oppe af floden, på grænsen mellem Malopolska og Schlesien, blev vandstanden målt til 126 cm over det maksimale niveau.

    Evakuering

    I Malopolska blev 280 mennesker evakueret fra områderne omkring Nowy Sacz, Bochnia, Brzesko og Oswiecim. Andre 1.500 indbyggere nær Brzesko er blevet bedt om at holde sig klar til at blive evakueret.

    Veje lukket

    Mange af de regionale veje er blevet lukket, ligesom mange af vejene i Krakow er oversvømmede. Togene mellem Krakow og Zakopane er midlertidig indstillet på grund af vand masserne.

    Regn til onsdag

    Vejrguderne er heller ikke med polakkerne i den sydlige del af landet. Regnen fortsætter frem til og med onsdag, siger vejrudsigterne.