Strejke på EM 2012 fodbold stadion i Wroclaw

Wroclaw_stadion_5_april_2012_polennu

Stadion i Wroclaw som det så ud torsdag aften. Elektrikerne har nedlagt arbejdet bare to måneder før EM 2012 slutrunden, der bl.a. skal spilles på det nye stadion.


WROCLAW: Bare to måneder før EM 2012 i fodbold skal spilles på det nye stadion, er arbejderne gået i strejke.


Arbejdere og håndværksvirksomheder på det nye EM stadion i Wroclaw har stoppet arbejdet, bare to måneder før EM slutrunden i fodbold, der bl.a. skal spilles på det nye stadion.

Manglende løn

Strejken i Wroclaw, der ligger i det vestlige Polen, begyndte onsdag. Den er startet af elektrikerne fra to polske virksomheder, Zbart og ANP Rybak, der kræver at få deres løntilgodehavende udbetalt fra underleverandøren Imrech.

Arbejderne siger, at de tilsammen har 3 millioner zloty til gode.

Ingen garantier

– Vi har ingen garanti for, at vi nogensinde ser de penge, siger Piotr Rybak i et interview med det polske nyhedsbureau PAP.

– Vi har forladt byggepladsen, og vi vil protestere, indtil der er styr på finanserne, siger han på vegne af elektrikerne. Problemet med de manglende lønudbetalinger, er konsekvensen af en tvist mellem hovedentreprenøren Max Boegl og underleverandøren Imtech.

Jurister finder løsning

Jan Wawrzyniak, der pressetalsmand for hovedentreprenøren, Max Boegl, forsøger at nedtone situationen.

– Vi har et problem, men vi kan håndtere det, siger og tilføjer: “det er et komplekst problem, som juristerne nu må finde en løsning på, siger talsmanden.

En måneds arbejde endnu

Der mangler, efter håndværkernes skøn, cirka en måneds arbejde med det elektriske, før det nye stadion er færdig. Det skal teknisk godkendes, og overtages af UEFA den 11. maj.