To polske terrorister løsladt mod kaution

  prins_harry_meghan_markle

  To polakker har ved retten i London erkendt terror, ved blandt andet at udbrede opfordringer til at skyde den britiske prins Harry, da han har giftet sig med den afro-amerikanske skuespiller Meghan Markle. Foto: Kensington/FB.


  LONDON: To polakker har erkendt sig skyldig i terror for en neo-nazistisk gruppe i Storbritannien. De er begge løsladt mod kaution.


  Britisk politi har anholdt på polske teenagere for at udbrede nazistisk propaganda og trusler mod det britiske kongehus. De har begge erkendt deres skyld ved en domstol i London, skriver BBC.

  De to polakker skulle have været varetægtsfængslet, men er efter britisk lov løsladt mod kaution. De er begge en del af en ekstrem neo-nazistisk gruppe – Sonnenkrieg Division.

  Skyd prins Harry

  Organisationens slogans og pr-materiale opfordrede blandt andet borgere til at skyde prins Harry, da han ifølge polakkerne er en raceforræder. Baggrunden er hans ægteskab med skuespillerinden Meghan Markle, hvis mor er afro-amerikansk.

  Den ene af de tiltalte, den 17-årige polak Oskar D., er tidligere sat i forbindelse med to andre ekstreme grupperinger: National Action og System Resistance Network. Han erkendte sig skyldig i terror, og skal for retten igen den 25. februar.

  Hans 18-årige medskyldige Michael S. er fra Leeds, og står tiltalt for fem anklagepunkter med opfordringer til terror, og tre tilfælde af udbredelse af materiale om terror. Hans retssag er berammet til den 13. maj i Manchester.