To regioner i Polen er blandt de fattigste i EU

  Polen_Wroclaw_fattig_tigger_social_2012_august_Iben_Molgaard_Madsen_2

  To regioner i Polen indtager en næstsidste plads, når det gælder BNP pr. indbygger i regionerne i EU. Fattigste regioner er ved Kielce og Bialystok. Foto: Iben Molgaard Madsen, polennu.dk.


  BRUXELLES: Fem regioner i Polen ligger under halvdelen af EU-gennemsnittet i velstand, mens to er de næst-fattigste i EU målt på BNP pr. indbygger, viser ny opgørelse fra Eurostat.


  Fem polske regioner ligger – målt i BNP pr. indbygger i 2014 – under 50 procent af EU’s gennemsnit, viser en ny opgørelse fra EU’s statistik kontor Eurostat.

  To regioner i bund

  Regionerne Swietokrzyskie, hvor Kielce er hovedby i det sydlige Polen – og Podlaskie, hvor Bialystok er hovedby i det nord-østlige Polen er blandt de mest fattige i EU. De to regioner er på en næstsidste placering som nummer 49 i opgørelsen, kun overgået af en region i Makedonien og en i Rumænien, der deler 50. pladsen og den absolutte bund.

  SE LISTEN
  polennu.dk: De 21 rigeste og fattigste regioner i EU.

  21 regioner

  Eurostats rapport fastslår, at 21 regioner i EU har et BNP pr indbygger, der ligger under 50 procent af gennemsnittet i unionen. De fattigste regioner er fordelt på flere lande. I Bulgarien, Polen og Rumænien er fem regioner under EU-gennemsnittet, fire i Ungarn og en region i henholdsvis Grækenland og Frankrig.

  Der er ikke hverken danske eller polske regioner blandt de 20 rigeste regioner i EU.