Trafik hårdt ramt af frost og kraftig snestorm

Snestorm
Polen er ramt af historisk snestorm og kuldegrader. Overalt i Polen er trafikken generet af vejret, og politiet beder trafikanter om at udvise maksimal forsigtighed. Arkivfoto.

WARSZAWA: Snestorm har også mandag præget Polen, hvor trafikken er hårdt ramt af det værste snefald i årevis, siger meteorologerne.


En kraftig snestorm har hærget voldsomt i de sydlige og østlige dele af Polen. Også mandag er trafikken præget af de dårlige vejr. Mandag er det mest gået ud over de sydlige, nordlige og østlige egne.

– Der er udsendt sikkerhedsvarsel om stærk vind, snefygning, snestorme og meget dårlige forhold for trafikken, siger Jakub Gawron fra Polens meteorologiske institut IMGW-PIB.

Søndagens snestorm gav det største snefald i flere år, siger Gawron, der gennemsnitligt var mellem 20 og 30 cm sne.

Advarer mod snestorm og kulde

Redningstjenesterne er kaldt ud 600 gange søndag, og 2.000 husstande stod uden strøm, på grund af væltede træer og elmaster.

Politiet opfordrer alle bilister til at køre forsigtigt, og minder om, at det koster en bøde på op til 3.000 zloty, at kører i en snedækket bil med minimeret udsyn.

Kulden har sat sig i Polen, men det skønnes at temperaturen vil stige i løbet af ugen.

LINK: IMGW – aktuelle varsler

 

Støt polennu.dk og få mere viden

Flere informationer og nyheder fra Polen på dansk? Vil du hjælpe til? Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00