Tusk-loven trådt i kraft – udenrigsminister afviser kritik

Udenrigsminister Zbigniew Rau giver USA og EU en kold skulder, og henviser til at Tusk-loven er et nationalt anliggende. Foto: MSZ.

WARSZAWA: Tusk-loven er trådt i kraft tirsdag, og den nationale og internationale kritik øges. Udenrigsminister afviser.


Tusk-loven, den nye hastebehandlede lov, der kan forbyde polakker at stille op til valg i ti år, er trådt i kraft tirsdag. Imens har rådgivere for præsidenten dagen igennem forladt ”den synkende skude”. Selv regeringspartiets egne folk, har vendt den nye lov ryggen – og at præsidenten har underskrevet loven, overrasker mange i og udenfor Polen.

Den nye lov – Tusk-loven som den kaldes – fordi den beskyldes for at være opfundet, for at udelukke den tidligere statsminister fra at stille op til valget, formentlig i oktober.

(Artiklen fortsættes under)

Klare advarsler fra USA og EU om Polens nye Tusk-lov

LINK: Klare advarsler fra USA og EU om Polens nye Tusk-lov

Polens udenrigsminister Zbigniew Rau har tirsdag udsendt en meddelelse som svar på den omfattende kritik fra USA og EU.

– Vedtagelsen af ​​disse nationale regler er en suveræn national kompetence for det polske parlament. Vi er altid parate til at afklare eventuelle fejlfortolkninger og misforståelse, der kan ledsage det, hedder det i en erklæring fra Udenrigsministeriet.

Oppositionen har meddelte, at den vil boykotte kommissionens arbejde og fastholde at loven – Tusk-loven – er forfatningsstridig.

Tusk-loven er et eksempel på, at Kaczynski-regeringen vil bruge alle midler, for at kunne sikre sig en sejr ved valget, der skal holdes senest den 5. november i år.

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk.

Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

Støt polennu.dk og Polen i Danmark