Ukrainsk journalist bag rød maling til ambassadør

Rød maling ambassadør
Iryna Zemliana har kastet rød maling i dag. Tidligere har hun været med til at organisere blokader mod lastbiler på den polsk-hviderussiske grænse, og en demonstration til fordel for Mariupols forsvarere foran Europa-Kommissionens kontor i Warzsawa. Privatfoto/Facebook.

WARSZAWA: Det var en ukrainsk journalist, der stod bag aktionen med rød maling på den russiske ambassadør i Polen.


Det var en ukrainsk journalist, der tidligere i dag kastede rød maling på Ruslands ambassadør i Polen, Sergei Andreyev. Episoden fandt sted foran en kirkegård for sovjetiske soldater i Warszawa. Billederne er gået verden rundt.

Organisatoren til aktionen er den ukrainske journalist Iryna Zemliana. Hun er kendt for at have organiseret flere andre demonstrationer og blokader, blandt andet mod lastbiler mellem Hviderusland og Polen.

Rød maling som blod

– I dag afbrød vi den russiske ambassadørs kransenedlæggelse af blomster ved monumentet for sovjetiske soldater. Vi gik mod ambassadøren, og åbnede poser med falsk blod. Blodet (rød maling, red.)  ramte ambassadøren og hans kollega. De gik forlegent væk, mens vi råbte “fascister” til dem. Vi lod dem ikke lægge blomster, skrev Zemliana på de sociale medier efter aktionen.

Polens udenrigsminister Zbigniew Rau beklager hændelsen, og understregede i en kommentar efter, at diplomater nyder en særlig beskyttelse, uanset hvilken politik deres regeringer repræsenterer.

2,9 millioner flygtninge over grænse fra Ukraine

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned