USA støtter europæisk samarbejde med milliarder

MÜNCHEN: Den amerikanske udenrigsminister har lørdag meddelt, at USA vil give en milliard US-dollar til den alternative europæiske samarbejdsorganisation, De Tre Have, som er et polsk initiativ.

LÆS  USA sender måske et par hundrede soldater mere

Den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo meddelte lørdag, at USA vil afsætte en milliard US-dollars til at støtte for energi-infrastrukturen i samarbejde – De Tre Have.

Pompeo sagde på sikkerhedskonferencen i München, at pengene skal ses som et amerikanske forsøg på reducere Europas afhængighed af energi fra Rusland.

Kaczynski-idé

Det er Kaczynski-regeringen der har taget initiativ til samarbejdet De Tre Have for fem år siden, som et politisk og økonomisk samarbejde mellem landene, der ligger indenfor området imellem havene: Sortehavet, Østersøen og Adriaterhavet. Flere iagttagere betragter samarbejdet som Kaczynskis drømmescenarie til et alternativ til EU, og et europæiske samarbejde hvor landene i Central- og Østeuropa spiller en afgørende rolle, og Polen som det største land, spiller en ledende rolle.

12 lande er med

De tolv lande i de Tre Have-samarbejdet er: Polen, Østrig, Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Estland, Litauen, Letland, Rumænien, Slovakiet, Slovenien og Ungarn.

 

 

LÆS  Massive trusler fra USA stopper ny polsk medielov

LÆS  USA forventer at Polens præsident holder ord