Vatikanet ude med hård kritik af Polens regering

  pave_frans_duda

  Pave Frans er kommet med hidtil uset kritik af den polske regering, som han kalder for højreorienteret, nationalistisk og euro-skeptisk. Arkivfoto.


  ROM: Vatikanet langer ud efter den polske ledelse efter en ny lov om højesteretsdommere, der har fået paven til at kalde den polske regering for højreorienteret, nationalistisk og euro-skeptisk.


  Det er en kendt sag, at Polens regeringsparti Lov og Retfærdighed (PiS) nyder stor støtte blandt polske kirkegængere. Men partiet er ikke i kridthuset blandt verdens øvrige katolikker, og slet ikke hos det katolske overhoved.

  Nationalist og højreorienteret regering

  I avisen “L’Osservatore Romano” kritisere pave Frans direkte det polske regeringsparti, som han beskylder for at have overtaget det polske parlament. I artiklen betegner pave Frans regeringspartiet i Polen som højreorienteret, nationalistisk og euro skeptisk.

  Vatikanet har tidligere lagt blokeringen for partiformand Jaroslaw Kaczynskis ideer. Senest i valgkampen for to år siden, hvor kirken sagde at det var en religiøs pligt at åbne sit hjem for flygtninge. Det er ikke klogt for nogen der vil vælges i Polen at være på konfliktkurs med kirken.

  Den aktuelle kritik rammer regeringspartiet hårdt, da partiet i stor stil bruger kirken til at udbrede sine politiske budskaber for ændringer i det polske demokrati.