Verdens første på ski ned af Himalaya-bjerg er polak

  verdens_12_højeste_bjerg

  En 27 årig polak har som den første i verden taget turen på ski ned af dette bjerg, som er det 12. største i verden. Foto: Global Agency.


  ISLAMABAD: En polak har som den første i verden kørt på ski ned af Himalaya-bjerget Broad Peak, der er verdens 12. højeste bjerg.


  Den 27-årige polak og eventyrer, Andrzej Bargiel, har som den første i verden, taget turen på ski ned af Himalaya-bjerget Broad Peak, der ligger 8.047 meter over havet. Han kommer fra den sydpolske bjergby Zakopane.

  12. højeste

  Broad Peak er det 12. højeste bjerg i verden, og blev oprindeligt kaldt for K3. Bjerget er en del af Karakoram bjergkæden og ligger på grænsen mellem Pakistan og Kina.

  Erfarent team

  I sit team havde den 27-årige polak den 56-årige erfarne bjergbestiger og forfatter, Varsovian Dariusz Zaluski. Også spanier og ecuadorianer var med i teamet, der begyndte ekspeditionen ved midnat den 24. juli.

  Første gang i 1957

  Første gang en bjergbestiger var på Broad Peak, som også hedder Faichan Kangri, var den 9. juni 1957. Nu har den 27-årige så taget turen på ski som den første i verden.