Voldsomt uvejr rammer Polen i denne weekend

Et voldsomt uvejr har ramt Polen, og der advarer om oversvømmelser, jordskred og glatte veje. Foto: IMGW.

WARSZAWA: De polske myndigheder advarer om voldsomt uvejr i store dele af landet. Der ventes oversvømmelser og tornadoer.


Det er allerede i gang. Et voldsomt uvejr har ramt Polen denne weekend. Myndighederne advarer om kraftig regn og tordenvejr. Værst i den sydlige og østlige del af Polen. Her advares der også mod oversvømmelser og tornadoer i løbet af weekenden. De første oversvømmelser er allerede konstateret, oplyser Polens Meteorologiske Institut IMGW.

Voldsomt uvejr i syd og øst

Der vil også være store temperaturforskelle denne weekend. Temperaturer på op til 30 grader, men i det central, sydlige og østlige Polen vil temperaturen falde til 15 – 17 grader under regnbygerne. I nord og nordvest vil det også regne, men her kan solen komme frem i perioder.

Mod syd i bjergene, ventes der vinde på op til 90 km/t. Myndighederne advarer om at bevæge sig rundt i de polske bjerge i syd, under disse vejrforhold. Myndighederne opfodrer til at udvise den største forsigtighed.

LINK: Vejrudsigt og vejret lige nu – regioner

(Fortsættes under)

Brug for hjælp?

Er du i Polen og har brug for hjælp. Så kan man ringe til redningstjenesten GOPR på det gratis nummer 985 – eller man kan ringe +48 601 100 300.

Dansker i Polen?

Danmarks udenrigsministeriums hjemmeside har været nede siden fredag, men hvis du som dansker har brug for hjælp, kan du kontakte
Udenrigsministeriets vagtcenter hele døgnet på telefon +45 33 92 11 12 eller via mail på bbb@um.dk,

Voldsomt vejr eller ej. Du kan hjælpe os på vej med et lille økonomisk bidrag. Du kan gøre det med et engangsbidrag på f.eks. DKK 200,00 – DKK 500,00. På den måde er du også med til at udbrede og øge kendskabet til Polen i Danmark.