Warszawas attraktioner gør klar til varm kulturnat

  warszawa_skyline_niels_husted_polennu

  Warszawa sover ikke natten mellem lørdag og søndag. For 14. gang er der kulturnat, hvor mere end 300 kulturtilbud venter natten igennem. Foto: Niels Husted, polennu.dk.


  WARSZAWA: Den polske hovedstad holder sig vågen i weekenden, når kulturnatten indledes med deltagelse af flere hundrede af byens seværdigheder.


  For 14. gang slår Warszawas museer, gallerier, teatre og mange andre af byens seværdigheder dørene op for hovedstadens kulturnat.

  300 tilbud

  Fra lørdag aften og natten igennem, vil cirka 300 kulturtilbud være åbne i forbindelse med kulturnatten. Men også andre steder i Warszawa som normalt aldrig er åbent for offentligheden, slår også dørene op i nat. Blandt meget andet bliver det muligt at besøge den berømte Wedel chokoladefabrik. Over alt i centrum af byen vil der være aktiviteter natten igennem.

  Byens mange ansigter

  – Gaderne vil – uanset vejret – være fulde af glade og smilende mennesker. Det er en aften, hvor Warszawa ikke sover, men vågen og viser byens mange ansigter, siger Warszawa borgmester Hanna Gronkiewicz-Waltz.

  Varm weekend

  Men borgmesteren behøver ikke at bekymre sig om vejret. Vejrguderne har sikret, at der formentlig kommer rekord mange deltagere i år. I weekenden er der nemlig meldt om høj sol, og i dag kommer temperaturen op i nærheden af 30 grader, mens nattemperaturen ventes at være det halve natten til søndag.