Weimar-landene fejrer tyve års samarbejde

  Lederne_fra_Polen,_Tyskland_og_Frankrig_polennu

  Polens præsident, Tysklands kansler og Frankrigs præsident under en tidligere samling i Weimar-trianglen (Polen, Tyskland og Frankrig). Arkivfoto.


  WEIMAR: Forhenværende stats- og udenrigsministre deltog, da Polen, Tyskland og Frankrig – Weimar-trianglen – markerede 20 års samarbejde.


  Tidligere regeringschefer og udenrigsministre var med, da 20-året for samarbejdet i den såkaldte Weimar-triangel, blev markeret mellem de tre lande; Polen, Tyskland og Frankrig.

  Jubilæet fandt sted i Weimar i Tyskland og blev overværet af den tidligere franske udenrigsminister Roland Dumas og Polens første ikke-kommunistiske statsminister Tadeusz Mazowiecki.

  Polen må ind i euro-zonen

  Den tidligere tyske udenrigsminister Hans-Dietrich Genscher sagde, at Polen bør indgå i forhandlingerne om en løsning af finanskrisen i euro-zonen.

  Han sagde, at det er den trekant (Polen, Tyskland, Frankrig), der skal lave lobby-arbejde for at Warszawa allerede nu deltager i forhandlinger, selv om Polen ikke er et euro-land.

  – Polen, Frankrig og Tyskland bør tage Europas fremtid i sine hænder, sagde den tidligere tyske udenrigsminister, og gøre EU bevidst om sit ansvar for fremtid i Europa og i hele verden.

  Nye mål

  De tre lande var enige om, at Weimar-trianglen har brug for nyt liv og for nye mål, da den oprindelige målsætning fra 1991, om at bane vejen for Polen ind i EU, er indfriet. Det skete under optagelsesforhandlingerne i København i december 2002, og med virkning fra 1. maj 2004.