Danmark lukker af for norsk gas til Polen

Norsk gas til Polen
Gasledningen Baltic Pipe, der skal forsyne Polen med norsk gas via Danmark og Østersøen lukkes ned mandag, for at være på fuld kapacitet i løbet af ugen. Foto: Baltic Pipe/Energinet.

NYBRO: Danmark lukker af for norsk gas, der ellers skulle have været til Polen via Østersøen og Baltic Pipe. Lukningen sker mandag.


Det danske selskab Energinet, lukker mandag af for norsk gas til Polen gennem Østersøen. Det meddeler selskabet fredag. Nedlukningen fortsætter frem til onsdag. Det er sidste nedlukningen, inden den nye gasledning Baltic Pipe skal tages i brug på fuld kapacitet.

(Artiklen fortsættes under)

Gassen flyder i den nye Baltic Pipe gasledning

Selskabet skriver om nedlukningen:

– Energinet gør klar til fuld idriftsættelse af Baltic Pipe, og det kræver et midlertidigt stop i driften.

Gasrørledningen Baltic Pipe er nu tæt på fuld idriftsættelse. Det kræver nogle tilpasninger, og derfor har Energinet fredag meddelt gasmarkedet, at gas-flow til Polen bliver midlertidigt stoppet fra mandag den 28. november kl. 6 og 24 timer frem. Tirsdag den 29. november bliver kompressorstationen på Sydsjælland sat i drift, og gas-flowet stiger gradvist frem mod fuld kapacitet. Den 30. november forventer Energinet fuld kapacitet i Baltic Pipe, som er op til 10 milliarder kubikmeter gas om året.

Der vil under nedlukningen stadig komme gas ind fra Nordsøen til modtageterminalen i Nybro i Vestjylland, skriver Energinet.

(Artiklen fortsættes under)

Baltic Pipe åbnet af to regeringschefer og en præsident

Norsk gas til Polen gennem Danmark

Den nye Baltic Pipe gasledning, skal via Nybro i Vestjylland – sendes tværs over Jylland, Fyn og Sjælland. Herfra transmitteres gassen via Østersøen til Polen.

 

We have completed laying the offshore section of the Baltic Pipe gas pipeline

Støt polennu.dk og få mere viden