Grænsemur til Hviderusland mod flygtninge og fjender

Grænsemur
Den 5,5 meter høje grænsemur i stål er forlænget med pigtråd, og løber langs grænsen mellem Polen og Hviderusland. Foto: PN Teknik.

KUZNICA: Polens statsminister besøgte torsdag en del af den 187 kilometer lange grænsemur mellem Hviderusland og Polen.


Polen statsminister Mateusz Morawiecki besøgte i dag den kontroversielle grænsemur til Hviderusland sammen med flere journalister. Den 5,5 meter høje grænsemur er af stål. Den strækker sig over 187 kilometer, og har 25 overgange mellem Polen og Hviderusland.

Grænsemuren er bygget for at modstå det organiserede immigrationspres mod grænsen fra især arabiske lande, som er lokket til Hviderusland for at destabilisere EU efter sanktioner mod landet. Det polske parlament besluttede i oktober sidste år at bygge den kontroversielle grænsemur. Den blev stærkt kritiseret af flere NGO’er, ligesom den polske afvisning af dem gav anledning til kritik. Nu er muren bygget, og som en gratis tillægsgevinst er den nu også en hjælp mod den stigende trussel fra Rusland, der har overført mange tropper til Hviderusland.

Grænsemur mod illegale og fjender

– Den blodigste krig siden Anden Verdenskrig finder sted ved vores østlige grænse i Ukraine. I dag kan vi se, at denne krig begyndte med hr. Lukasjenkos angreb på den polske grænse, sagde den polske statsminister torsdag.

Den nye grænsemur var budgetteret til 1,6 milliarder zloty, oplyste den polske regering i november.

Ny permanent mur langs grænsen til Hviderusland

 

STØT FRIE MEDIER – STØT POLENNU.DK
F.eks. med
DKK 200,00 eller DKK 500,00 

LINK: Polens regerings hjemmeside