Ny permanent mur langs grænsen til Hviderusland

Permanent mur
Polens regering er ved at forberede lovarbejdet, til at kunne opføre en permanent mur langs grænsen til Hviderusland. Det sker for at stoppe den systematiske grænseoverløbning. Foto: Polens grænsepoliti.

WARSZAWA: Polens forsvarsminister vil udarbejde et lovforslag, der skal sikre at der bygges en permanent mur langs grænsen til Hviderusland.


Polens forsvarsminister Mariusz Błaszczak sagde tirsdag, at regeringen ville komme med et lovforslag. Forslaget skal sikre, at der bygges en permanent mur langs grænsen til Hviderusland. Det er det stigende immigrantpres fra Hviderusland, der er baggrunden for lovforslaget.

Mariusz Błaszczak siger til det statskontrollerede nyhedsbureau PAP, at lovteksten vil blive udarbejdet af indenrigsministeriet, da det er en svær opgave af flere juridiske årsager. Han siger også, at Polen ville trække på Ungarns erfaringer under migrantkrise i 2015, da Budapest byggede en permanent mur langs grænsen til Serbien.

Permanent mur erstatter pigtråd

Błaszczak sagde også, at trods det nuværende pigtrådshegn langs grænsen til Hviderusland og 3.000 soldater til at overvåge grænsen, så er ministeren klar til at fordoble antallet, hvis situationen forværres yderligere. Hovedparten af grænseoverløberne er fra Irak og Afghanistan, ligesom der er en stor gruppe med russiske baggrund.

Polen, Litauen, Letland og Estland har beskyldt Hvideruslands diktator Alexander Lukashenko for at organisere migrant-strømmene. Embedsmændene kalder det for en “hybrid krig”. EU bakker landene op i forsøget på at stoppe den illegale indvandring gennem de lande der grænser op til Hviderusland.

Der har været cirka 10.000 forsøg på at passere grænsen mellem Hviderusland og Polen siden august. Der er indført undtagelsestilstand i grænseregionerne. Cirka 175 polske byer er omfattet af undtagelsestilstanden.

Der er ingen oplysninger om, hvornår den nye mur langs grænsen til Hviderusland skal stå færdig.

LINK: Polens grænsepoliti

Hvis du vil støtte frie medier, f.eks. polennu.dk, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.