Lech Poznan skrev ny fodboldhistorie i Italien

Lech Poznan overraskede alt og alle, ved at vinde over Fiorentina på udebane i torsdagens anden kamp i kvartfinalerne af Europa Conference League. Foto: Lech Poznan.

FIRENZE: Lech Poznan overraskede alt og alle med en 3 – 0 føring i returopgøret mod Fiorentina i kvartfinalen i Europa Conference League.

Fodboldklubben Lech Poznan spillede i aften den anden ud af to kvartfinale i Europa Conference League mod det italienske storhold ACF Fiorentina. Og det blev en spændende affære. Da de to hold mødtes i Poznan for en uge siden, måtte polakkerne indkassere et nederlag på 1 – 4.

Lech Poznan føring

Men sådan gik det ikke torsdag aften i Firenze. Efter bare ni minutters spil scorede Sousa det første mål for Poznan, og 0 – 1 var stillingen ved pausen, i en halvleg som polakkerne dominerede. Efter 65 minutters spil gjorde Velde det til 2 – 0 på straffespark – og blot fire minutter senere gjorde Sobiech det til 3 – 0. Med det resultat var Lech Poznan videre til semifinalen. Det var kendsgerningen indtil det 79. minut. Der fik Sottil scoret for Fiorentina – og et minut inde i overtiden gjorde Castrovilli det til 2 – 3, som blev kampens resultat.

Selv om polakkerne vandt, overraskede alt og alle – og dominerede spillet, så betyder resultatet at det er Fiorentina der går videre til semifinalen. En flot polsk indsats, men det rakte ikke til en semifinale plads.

Historisk indsats

For første gang nogen sinde har et polske hold vundet i en kvartfinale i de europæiske turneringer på udebane. Selv Gornik Zabrze, der nåede pokalvindernes finale i 1970, og alle andre polske klubber der har nået semifinalerne, er det på grund af sejre på hjemmebane og uafgjorte eller tabte kampe på udebaneture.

Takket være Poznan-sejren torsdag aften, er Polen nu rykket to plads op – fra 26. til 24. pladsen – på den internationale UEFA-rangliste.

Fiorentina – Lech Poznan 2:3