Lech Walesa: Tillykke med jeres fantastiske dronning

Mary og Lech Walesa
Lech Walesa i selskab med Danmarks kronprinsesse Mary under et besøg i København i 2019. Foto: Lars Møller, polennu.dk.

GDANSK: Polens tidligere præsident Lech Walesa ønsker Danmarks dronning tillykke med de 50 år på tronen, og håber at kongefamilien vil besøge Gdansk.


Polens tidligere præsident og modtager af Nobels Fredspris, Lech Walesa, har sendt en hilsen til Danmarks dronning Margrethe. Det sker i anledning af den danske regents 50 års jubilæum.

Lech Walesa mødte dronning Margrethe første gang i 1993, og dengang blev den polske præsident hædret med den danske Elefantorden. I sin hilsen udtrykker Lech Walesa ønske om, at den danske dronning igen besøger Gdansk. Læs Walesas hilsen her og se brevet nederst på siden.

Brevet til Dronningen

Kære Margrethe! Stort tillykke med Deres 50 år på tronen i dag i Deres smukke land. Det er så sandelig et imponerende jubilæum. Jeg vil også endnu engang takke Dem for vores stunder sammen og for tildelingen af Elefantordenen.

Jeg nærer et stort håb om, at De og Deres familie vil besøge min hjemby Gdansk igen, og at omstændighederne giver os mulighed for et gensyn. Og jeg lover Dem, De vil bliver overrasket over forandringerne.

Endnu engang stort tillykke med Deres 50-års jubilæum, stort tillykke til Danmark og stort tillykke til alle danskerne med jeres fantastiske Dronning. Gud bevare Danmark!

Lech Walesa

Lech Walesa var i Danmark i 2018 og 2019, hvor han blandt andet mødtes med kronprinsesse Mary. Lech Walesa besøgte også Hillerød, hvor hans våbenskjold (Elefantorden) endelig blev opsat i Frederiksborg Kongeslot efter han fik det tildelt for 29 år siden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den galante Lech Walesa tænder en cigaret for dronning Margrethe under et besøg i Polen i 1993.

Bog om Dronningen – og lidt om Lech Walesa

Hvis Lech Walesa var yngre, ville han gerne være en del af det danske kongerige og have en kvindelig chef. Det fremgår af en bog med titlen: Kongehuset – på arbejde for Danmark. Bogen udgives i anledning af dronning Margrethes 50-års jubilæum, og er skrevet af de to journalister Gitte Redder og Karin Palshøj.

LÆS OGSÅ: Ny bog om Danmarks Dronning med Lech Walesa

Ny bog: Lech Walesa om Danmarks dronning

dronning 50 år Lech Walesa
Se brevet fra Lech Walesa til Danmarks Dronning. Afsendt på jubilæumsdagen, den 14. januar. Grafik: PN.
Karin Palshøj og Gitte Redder i samtale med Lech Walesa i forbindelse med bogen. På billedet ses også tolken Damian Nawarecki. Foto: Jens Mørch.

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.