Militær træning af ukrainske borgere i Polen

NATO-lande
Polen tilbyder militær træning af ukrainere i Polen, siger den polske udenrigsminister Radoslaw Sikorski. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen vil give militær træning til ukrainske borgere der opholder sig i Polen, siger udenrigsminister Radosław Sikorski.


Polen tilbyder nu militær træning til ukrainske borgere i Polen, siger den polske udenrigsminister Radosław Sikorski.

På et møde mellem NATO’s udenrigsministre i Prag blev Sikorski spurgt, om det var muligt, at NATO-tropper, inklusive polske, kunne udstationeres til Ukraine. Her er svaret.

– Polen overvejede den ukrainske anmodning om træning, men vi kom til den konklusion, at det ville være sikrere og mere effektivt at træne en ukrainsk enhed bestående af ukrainere i Polen, som er underlagt værnepligt i den ukrainske hær, svarede Sikorski. Han afslørede ikke yderligere detaljer om planerne.

(Fortsættes under)

Ukraine øverst på dagsorden for polsk EU-formandskab

I februar offentliggjorde Polens kontor for udlændinge (UdSC), at cirka 950.000 ukrainere er i Polen som flygtninge, mens andre 536.000 ukrainere har midlertidig eller længerevarende opholdstilladelse.

Af dem som har flygtningestatus er 63 procent kvinder og børn. De resterende 37 procent er voksne mænd.

Militær træning og til fronten

Polens forsvarsminister, Władysław Kosiniak-Kamysz, har lovet, at den polske regering er klar til at hjælpe Ukraine med at bringe flere ukrainske mænd tilbage til Ukraine for at udføre militærtjeneste.

Støt et frit medie – støt polennu.dk

Hos polennu.dk har vi fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Vi vil gerne lave endnu flere nyheder, og hvis du vil hjælpe os i det arbejde, kan du støtte os økonomisk. Vores sædvanlige betalingssystem er aktuelt frakoblet af sikkerhedsmæssige grunde, men du kan støtte polennu.dk med Mobile Pay eller bankoverførsel.

MOBILEPAY 23435905 – eller Danske Bank: 4315 – 0012245351

Hvis du vil støtte polennu.dk fra en udenlandsk konto, så er vores bank oplysninger her: SWIFT: DABADKKK – IBAN: DK8730000012245351. På forhånd, tak!