Ny rapport: Polen er blevet mere bæredygtigt

Polen er blevet mere bæredygtigt og grønt, skriver Yale Universitet i en ny rapport. Danmark er faldet ti pladser det seneste år. Billedet er fra hovedbanegården i Gdansk. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

NEW HEAVEN: Polen er blevet et mere bæredygtigt og grønt land – modsat er det gået med Danmark, viser ny opgørelse fra Yale Universitet.


Polen er blevet mere bæredygtigt, og er rykket fem pladser op på Yale Universitets årlige opgørelse på den grønne verdensrangliste. Ud af de 180 lande i verden, som det amerikanske universitet har analyseret, så er Polen det 19. mest bæredygtige og grønne land i årets opgørelse. Se den fulde rapport nederst på siden.

(Fortsættes under)

EU-næstformand: Imponerende grøn udvikling i Polen

Dansk nedtur

Modsat Polen er det gået tilbage for Danmark. Fra en plads som nummer 1 ved seneste Yale-opgørelse, så er Danmark nu styrtdykket til en plads som nummer 10.

I rapporten understreger Yale, at Danmarks skove – der ellers har stået for betragtelige reduktioner i klimaregnskabet – er blandt dem med den dårligste tilstand i verden, grundet pres fra landbrug og byudvikling, skriver danske Altinget.

LINK: Danmark tager styrtdyk på grøn liste (Altinget)

Estland topper listen. Finland, Norge og Sverige er alle foran Danmark. Nederste på listen er Vietnam (180) og Pakistan (179). Se hele rapporten herunder.

LINK: Yale Universitet: Environmental Performance Index

Udenrigsminister: Alt går i den rigtige retning i Polen

Støt et frit medie

Vi har fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på

DKK 200 eller DKK 500

Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.