EU-næstformand: Imponerende grøn udvikling i Polen

EU-næstformand
Frans Timmermans, næstformand i EU-kommissionen, besøgte fredag København. Her roste han i høje vendinger polakkerne, selv om han er en stor kritiker af Kaczynski-regeringen. Foto: Fagpressen.eu.

KØBENHAVN: EU-næstformand Frans Timmermans er ikke imponeret over den polske regering, men over polakkerne og den grønne omstilling i Polen.


En af Kaczynski-regeringens erklærede hoved modstandere, nuværende EU-næstformand Frans Timmermans, er på besøg i Danmark fredag.

I den tidligere EU-kommission var Timmermans den kommissær, der indledte mange af sagerne mod Kaczynski-regeringens nedbrydning af demokratiet og retsstaten i Polen. Mange sager verserer fortsat. Selv om EU-næstformanden er kritikker af den polske regering og dens ”ideologiske idealisme”, så er Timmermans dybt imponeret over det polske samfund, og den grønne omstilling i Polen.

– Tag og rejs til Polen. Du vil blive dybt imponeret. Polakkerne har omstillet sig beundringsværdigt flot, over alt ser man nyt blive bygget op.

– I Polen ser du flere solpaneler end du gør andre lande, polakkerne har formået af bruge EU-midlerne flot. I dag er Polen den største producent af el-busser.

EU-næstformand: Polakkerne er sande ingeniører

– Polakkerne er sande ingeniører. De elsker teknik og fremskridt. Jeg har besøgt Wroclaw for nylig, en by som ikke styres af regeringspartiet, og jeg har set hvordan kulminearbejdere er blevet omskolet til at bygge vindturbiner. En virksomhedsleder fortalte mig, at i løbet af få uger, så var de tidligere kulminearbejdere uddannet til de nye job, som de var topmotiveret til, fordi de går op i teknik, uanset om det er kul eller grøn omstilling. Polakkerne er sande entreprenører, og de elsker det, sagde EU-næstformanden.

– Jeg er også imponeret over Wroclaw. En by med en million mennesker, som har taget 225.000 flygtninge. Det er ikke regeringspartiet der bestemmer i byen, og sådan er det i mange af de store polske byer, sagde Timmermans fredag formiddag.

Frans Timmermans mødtes fredag med Danmarks finansminister og klimaminister.

Intern strid i EU-toppen om penge til Polen

STØT FRIE MEDIER – STØT POLENNU.DK

F.eks. med DKK 200,00 eller DKK 500,00