Polen har leveret otte MiG-29 jagerfly – seks mere er på vej

Der blev også talt kampfly til Ukraine, da den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskys i dag modtog den fineste polske orden Den Hvide Ørn, at den polske præsident Andrzej Duda. Foto: Grzegorz Jakubowski/KPRM.

WARSZAWA: Polens præsident bekræftede i dag, at landet har leveret otte MiG-29 jagerfly til Ukraine. Seks mere er på vej, og måske flere.


Ukraines præsident Volodymyr Zelensky er på officielt statsbesøg i Polen i dag. Ved et pressemøde med den polske præsident Andrzej Duda onsdag, oplyste han at Polen nu har leveret otte MiG-29 jagerfly til Ukraine. Yderligere seks er parat til at blive leveret.

De første fire jagerfly blev leveret allerede i midten af marts, og det samlede antal polske MiG-29 jagerfly i Ukraine er nu oppe på 14. Der er derudover sendt reservedele til flyene. Polen vil gerne sende flere.

(Artiklen fortsættes under)

Første fire polske MiG-29 jagerfly på vej til Ukraine

LINK: Første fire polske MiG-29 jagerfly på vej til Ukraine

Klar til avancerede MiG-29 fly

Polens præsident Andrzej Duda er klar til at sende flere fly – og flytyper til Ukraine, men afventer NATO-enighed først, sagde han til sin ukrainske kollega i dag.

– Vi er klar til at levere seks fly mere i den nærmeste fremtid. Vi kan også aflevere de MiG’er vi har der er tilpasset NATO-standarder, men først efter at alliancen (NATO, red.) er enig om det, sagde Duda.

Den polske præsident sagde også, at Polen i dag er Ukraines vigtigste økonomiske partner.

– Hvad handel angår, så er Ukraines handel i dag største med Polen, så vi håber, at det også vil være sådan i fremtiden, sagde Andrzej Duda.

Volodymyr Zelensky blev onsdag tildelt den fornemmeste polske hæder – Den Hvide Ørn – af sin polske kollega.

TV2 - Polen sender kampfly til Ukraine. Statsminister, forsvarsminister og chefredaktør. 20 mar 2023

Støt polennu.dk – med lidt hver måned

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned