Første fire polske MiG-29 jagerfly på vej til Ukraine

Jagerfly
Polens præsident lovede for en uge siden, at Polen vil give alle sine MiG-29 jagerfly til Ukraine. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens statsminister har meddelt, at de første fire MiG-29 jagerfly nu er på vej til Ukraine, som det blev kendt for en uge siden.

LÆS  Officielt: Danmark vil sende F16-fly til Ukraine

Polens præsident Andrzej Duda lovede for en uge siden under sin rundrejse i Mellemøsten, at Polen vil sende alle sine MiG-29 jagerfly til Ukraine. Dermed blev Polen det første land, der leverer fly til Ukraine.

Torsdag bekræftede den polske statsminister Mateusz Morawiecki så, at Polen erstatter ord med handling, og nu sender fire fly afsted indenfor de næste par uger.

(Artiklen fortsættes under)

Præsident: Polen vil give MiG-29 jagerfly til Ukraine

LINK: Polen vil give MiG-29 jagerfly til Polen

Ifølge flere uofficielle kilder, vil leveringen dog finde sted indenfor få dage, da flyene kan transporteres over land. Flyene kan tages i brug omgående, da ukrainerne kender flyene og har reservedele.

 

LÆS  Flere milliarder på vej til Ukraine fra Danmark

LÆS  Danmark i front med mere støtte til Ukraine