16-årig anholdt for at prøve at sætte ild til synagoge

En 16-årig er anholdt for forsøg på brandstiftelse mod synagoge. Nozyk-synagogen i Warszawa er bygget i 1892, og er den eneste tilbageværende efter Anden Verdenskrig. Arkivfoto.

WARSZAWA: En 16-årig er anholdt, mistænkt for forsøg på ildspåsættelse mod historisk synagoge der har været under ombygning siden 2008.


Hærkværk mod synagoge. En 16-årig polsk statsborger er anholdt, og mistænkt for at kaste en molotovcocktail mod den historiske Nozyk-synagogen i Warszawa, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

Forsøget på ildspåsættelsen skete natten til onsdag, og siden har Warszawa politi og sikkerhedstjenesten efterforsket sagen. Det har nu ført til anholdelse af den 16-årige, siger vicedirektør i indenrigsministeriet Czesław Mroczek til PAP.

Fordømt

Hændelsen er blevet fordømt af præsident Andrzej Duda, udenrigsminister Radosław Sikorski, den polske overrabbiner Michael Schudrich og ambassadørerne for Israel og USA.

Eneste efter Anden Verdenskrig

Nożyk-synagogen er fra 1892 og er den eneste tilbageværende og fungerende synagoge fra før Anden Verdenskrig i Warszawa. Siden 2008 har bygningen været under renovering. Taget er blevet udskiftet, og trækonstruktionen er under reparation. Den 16-åriges forsøg på ildspåsættelse har ikke givet skader på bygningen.

polennu.dk har fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.

INDBLIK: Er vi blevet klogere 79 år efter?