Polske Iga vinder sin tredje WTA-turnering i sæsonen

Iga Swiatek
Polske Iga Swiatek vandt sin tredje WTA-turnering i denne sæson, efter en spændende og højdramatisk kamp på over tre timer mod hviderussiske Aryna Sabalenka. Det var en kamp mellem verdens nummer et og to. Arkivfoto.

MADRID: Den polske verdensetter Iga Swiatek vinder sin tredje WTA-turnering i denne sæson. Lørdag slog hun verdenslisten nummer to.


Den polske tennis darling og verdensetter i tennis, Iga Swiatek, vandt lørdag sæsonens tredje WTA-turnering. Det var i Madrid, hvor Swiatek besejrede den hviderussiske Aryna Sabalenka med cifrene 7-5, 4-6, 7-6 (9-7) på grus. Kampen varede tre timer og 11 minutter.

Swiatek fik dermed revanche, efter at Sabalenka sidste år vandt opgøret i Madrid. Det var deres 10. møde, hvor de syv af kampene er endt med sejr til polske Iga. Lørdagens timelange kamp, var den fjerde hvor de stod overfor hinanden som verdensranglisten nummer 1 og 2.

Iga: Du har gjort mig bedre

– En kamp med dig Aryna er altid en stor udfordring. Du har gjort mig til en bedre spiller. Og tak til mit team. I er altid med mig i tykt og tyndt. Tak for jeres støtte, for at motivere, sagde Iga Swiatek da hun fik overrakt trofæet.

– Tillykke Iga. Jeg håber at blive den bedste igen til næste år. Det var en stor kamp, mere end tre timer. Lad os håbe, at vi kommer os hurtigt igen, inden den næste turnering, sagde Sabalenka.

Tredje sejr i WTA-turnering

Sejren lørdag, er den tredje sejr i en WTA-turnering i denne sæson. Udover Madrid lørdag, har Swiatek vundet i Doha og i Indian Wells.

Iga Swiatek er født i Warszawa og er 22 år gammel. Hun fylder 23 år i denne måned.

LINK: WTA-rangliste, kvinder

polennu.dk har fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.